Coop kundecase

En offline backup sikrer Coop’s data bedre

Backup-as-a-Service hos Coop

Coop har i de senere år skærpet sin beredskabsplan i forhold til it-sikkerhed. Truslen mod indbrud i forretningssystemerne bliver løbende minimeret, så de ca. 1000 butikker under Coops paraply kan betjene kunder hver eneste dag og varelagrene fungerer optimalt. Udover egen backupløsning har Coop valgt at sende en ekstra kopi af alle backupdata til Komplex it. Det betyder, at alle data kan genetableres, selv hvis Coops lagersystemer skulle blive ramt af ransomware.

Danmarks førende dagligvarevirksomhed, Coop Danmark, intensiverer løbende sin beredskabsindsats i forhold til it-sikkerhed. Trusselsbilledet ændrer sig, og det gør Coops it-beredskab derfor også.

”Går vi år tilbage, var det vigtigste at sikre data i forskellige datacentre for at modstå forskellige typer af nedbrud, det være sig hardwarenedbrud, brand- eller vandskader. Det er selvfølgelig stadig vigtigt, men i dag er udfordringen i højere grad cyberangreb og ransomware.

Uanset hvor mange forskellige datacentre vi gemmer vores data i, hjælper det os ikke, hvis nogen udefra kan få adgang til vores systemer. Derfor bruger vi rigtigt mange ressourcer på databeskyttelse,” siger Per Nørager, Manager for serverinfrastruktur, Coop Teknologi.

Backup-as-a-service

”Ransomware skal aktiveres i vores systemer for at gøre skade, men kan ikke ramme datakopien hos Komplex it, da det blot er bits og bytes. Ingen kan få adgang til vores systemer via Komplex it. Derved har vi skærpet sikkerheden maksimalt."

Per Nørager, Manager for serverinfrastruktur, Coop Teknologi

Ekstra forsikring af data

Coop har særligt fokus på butikker og lagre. It-systemerne skal fungere døgnet rundt, for ingen kunde må gå forgæves i de ca. 1000 fysiske butikker og onlinebutikker under Coop, og varer skal flyde frit mellem varelagre og butikker.

Som en ekstra forsikring for at data fra lagersystemerne altid kan genetableres, har Coops it-afdeling, Coop Teknologi, valgt en Backup-as-a-Service-løsning hos Komplex it. Helt konkret sender Coop en kopi af alle backupdata fra lagersystemer til Komplex it’s datacenter, så der er en ekstra kopi af data væk fra Coops netværk.

”Ransomware skal aktiveres i vores systemer for at gøre skade, men kan ikke ramme datakopien hos Komplex it, da det blot er bits og bytes. Ingen kan få adgang til vores systemer via Komplex it. Derved har vi skærpet sikkerheden maksimalt,” siger Per Nørager.

"Vi har stor tillid til Komplex it og deres kompetencer. De er topprofessionelle, og deres løsninger er sikre, smarte og kræver mindst muligt ressourcer fra vores side. Derudover værdsætter jeg den gode og reelle sparring."

Per Nørager, Manager for serverinfrastruktur, Coop Teknologi

Enkel løsning med enorm betydning

”Det her er et lille hjørne af vores samlede beredskabsplan, men lagerdata har meget stor betydning for os. Hvis lagersystemerne ikke fungerer, så lukker Coop kort og godt, for så kan vi ikke sælge vores varer,” siger han.

Coop og Komplex it har haft et tæt samarbejde siden 2017, og Komplex it leverer alt fra rådgivning og konsulenter til hardware, licenser og nu også Backup-as-a-Service.

”Vi har stor tillid til Komplex it og deres kompetencer. De er topprofessionelle, og deres løsninger er sikre, smarte og kræver mindst muligt ressourcer fra vores side. Derudover værdsætter jeg den gode og reelle sparring,” siger Per Nørager.

Kort om løsningen

Løsningen baseres på IBM Power, IBM Tape Systems og IBM Spectrum Protect.

IBM Platinum Business Partner

Om Coop

Coop Danmark er Danmarks førende dagligvarevirksomhed og har ca. 1000 butikker. Coop driver bl.a. butikskæderne Coop, 365Discount og Brugsen, samt coop.dk. Derudover favner Coop også bl.a. Coop Bank, Coop Invest, samt de 1,9 million medlemmer og foreningen, som står bag. Coop omsætter for ca. 43 milliarder kroner om året.

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

TechMeetUp: Open source-alternativer til VMware

Menu