Ny ejerstruktur giver en vækst i resultatet på mere end 50%

Komplex it øger omsætningen fra 149 mio. kroner i 2020 til 174 mio. kroner i 2021/2022 og forbedrer sit resultat før skat med 56 pct. fra 9,5 mio. kroner til 14,9 mio. kroner. Ifølge adm. direktør Lars Kok har virksomheden skabt sit hidtil bedste resultat og tilskriver væksten den ny ejerstruktur fra maj 2021, hvor alle medarbejdere fik aktier i virksomheden.

Komplex it er en af de første it-virksomheder i Danmark, der har gjort samtlige medarbejdere til medejere. Da stifterne i 2021 ønskede at give stafetten videre til yngre kræfter, besluttede de at tilgodese de mennesker, der hver dag og gennem mange år har bidraget til at gøre Komplex it til en succesfuld virksomhed. Samtlige 33 medarbejdere blev tilbudt ejerskab, og samtlige 33 takkede ja.

I 2022 har Komplex it ansat yderligere 10 medarbejdere, så medarbejderstaben nu tæller 43. Ved årets udgang tilbydes de medejerskab på lige fod med deres kolleger. Ingen har opsagt deres stilling i løbet af det seneste år, hvilket er usædvanligt for en it-virksomhed af denne størrelse.

”Vi har ikke tidligere oplevet en stigning i resultatet som dette før, og den er da også langt højere end hvad vi ser i virksomheder vi sammenligner os med. Vi tilskriver væksten det faktum, at medarbejderne føler større ansvar og motivation for alt, hvad der sker i virksomheden. Alle er interesserede i, at alle har succes, og at kundetilfredsheden er høj,” siger Lars Kok, adm. direktør i Komplex it.

 

På billedet ses CEO Lars Kok og COO Johan Blume Antonsen

 

Ifølge COO Johan Blume Antonsen, der i 12 år har arbejdet hos Komplex it og været medejer siden juni 2021, er det tydeligt, at medarbejderne tænker mere holistisk og træder uden for egen rolle.

”Vi har altid sat hjælpsomhed og fællesskab højt i virksomheden. Men vores mindset har automatisk flyttet sig. Vi agerer rent instinktivt på en måde, som gavner os alle frem for os selv. Det gælder alt muligt – lige fra at slukke lys og rydde op efter andre, der har meget om ørerne, til at kaste sig ud i opgaver, man ikke tidligere har haft berøring med. Vi har bl.a. oplevet at flere it-konsulenter, som normalt holder sig langt fra salg, pludselig lykkes med at sælge løsninger til nogle i deres netværk. Det er virkelig inspirerende at opleve,” siger Johan Blume Antonsen, COO.

 

Videregiver erfaringer til branchen

En række it-virksomheder har gennem året rakt ud til adm. direktør Lars Kok for at få indblik i både den praktiske håndtering og hvilke erfaringer, ledelsen har gjort sig.

”Jeg fortæller som det første, at den ny ejerstruktur virker. Den overrasker os enormt positivt. Jeg er ikke i tvivl om, at den er primære årsag til vores flotte økonomiske resultat. Men vigtigst af alt giver ejerskabet værdi for vores medarbejdere og arbejdspladsen som helhed. Medarbejderne er interesserede i alt, hvad der foregår, og de handler hurtigere på strategien end før. Der er kommet et større fokus på, hvor vi skal hen og en større enighed om at nå derhen hurtigt. Forandringsvilligheden er kort og godt blevet større,” siger Lars Kok.

”Dog er det også væsentligt at holde fokus på kulturen. Når man skruer på strategien og er mange om at medbestemme, er det nødvendigt også at ændre lidt på kulturen. Vi har selvfølgelig leveregler, som alle følger. Men i modsætning til tidligere har vi altid kultur på agendaen, når vi alle mødes. Kultur er limen, der holder os sammen. Det skal den blive ved med. Og selvom langt de fleste virksomheder går mere op i kultur end tidligere, skal man forberede sig på, at en tydelig og afstemt kultur er altafgørende, når alle har en aktie i arbejdspladsen,” siger han.

——

Har du spørgsmål, så kontakt Lars Kok

> Læs også artiklen på finans.dk: “Overskuddet bankede i vejret, da medarbejderne købte sig ind i Komplex it”

 

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

Drop VPN - brug Privileged Remote Access

Menu