Ikast-Brande Kommune kundecase

Intelligens og all-flash booster it-performance i Ikast-Brande Kommune

IBM FlashSystems og FlashStorage

Udfordring: Behov for en hurtigere it-motor

Voksende datamængder og knopskudte fagsystemer skabte behov for en hurtigere og mere effektiv it-motor i Ikast-Brande Kommune. It-afdelingen servicerer ca. 3.000 brugere, og med relativt få driftsressourcer i it-afdelingen var det givet, at løsningen skulle være automatiseret og intelligent for både at optimere ressourcerne og give brugerne øget performance. Serviceaftalen på den eksisterende server- og storageløsning var desuden udløbet, og support var blevet omkostningstungt. Opgaven med at finde en ny løsning med mere RAM og hurtigere CPU’er, blev sendt i et EU-udbud.

 

Løsning: Indbygget intelligens og all-flash

I kommunale EU-udbud er måleparametrene tydelige, og der er ikke mulighed for at forhandle med budgiverne. Der er ét skud i bøssen. Det bud, der bedst matchede de opstillede parametre, indeholdt hurtige servere fra Lenovo, et all-flash storagesystem fra IBM med indbygget pladsbesparende teknologi, samt en overvågningsløsning fra IBM til it-afdelingens storskærme.

”Vi så frem til at få en løsning, der både er hurtigere og smartere, frigør ressourcer i it-afdelingen og som kunne integreres uden driftsforstyrrelser. Sådan en løsning har vi fået. Med flere RAM og CPU’er har vi reduceret antallet af hosts. Alting kører nu på hurtige flashdiske, og vi skal ikke længere tænke over, hvor data skal placeres henne. Derudover har vi fået et managementværktøj, som vi kan bruge sammen med vores overvågningsværktøjer til på to store overvågningsskærme at vise, hvordan hardware og software i vores set-up har det. Det betyder, at vi i it-afdelingen nemt kan se, hvis der er udfordringer et sted og noget derfor lyser rødt. Så kan vi sætte fokus på dette,” siger Lene Skovgaard, it-teamleder, Ikast-Brande Kommune.

 

Resultat: Hastighed, smidighed og stabilitet

Fordelene med den nye løsning er:

  • Høj performance og kortere svartider
  • Nem administration, som bidrager til at optimere ressourcerne i it-afdelingen
  • God og effektiv overvågning af systemet
  • Stabil drift
  • Pladsbesparende hardware

”Vi har fået en ekstrem stor smidighed, så vi kan lave alle de udvidelser og skaleringer, vi har behov for. Brugerne oplever en mærkbar forskel i performance, og siden implementering i 2020 har det hele kørt problemfrit,” siger Lene Skovgaard.

Om løsningen

”Vi har fået en ekstrem stor smidighed, så vi kan lave alle de udvidelser og skaleringer, vi har behov for. Brugerne oplever en mærkbar forskel i performance, og siden implementering i 2020 har det hele kørt problemfrit."

Lene Skovgaard, it-teamleder i Ikast-Brande Kommune

Samarbejdet med Komplex it

Ikast-Brande Kommune kendte ikke Komplex it i forvejen, men skiftet har været en positiv oplevelse.

”Løsningen blev implementeret på to måneder uden bump på vejen. De folk, som Komplex it koblede på opgaven har udført et rigtigt godt stykke arbejde. Tidsplanen blev fulgt, alting har fungeret supergodt, og resultatet er lige i øjet. Det er ikke nogen selvfølgelighed – især ikke, når man ikke har arbejdet sammen før,” siger Lene Skovgaard.

 

Læs mere om vores it-specialister

Om implementeringen

”Løsningen blev implementeret på to måneder uden bump på vejen. De folk, som Komplex it koblede på opgaven har udført et rigtigt godt stykke arbejde. Tidsplanen blev fulgt, alting har fungeret supergodt, og resultatet er lige i øjet. Det er ikke nogen selvfølgelighed – især ikke, når man ikke har arbejdet sammen før.”

Lene Skovgaard, it-teamleder i Ikast-Brande Kommune

Om løsningen

  • IBM FlashSystem 5100, NVMe All-Flash storage system
  • IBM Fibrechannel switch infrastruktur, 32Gbit
  • IBM Spectrum Control Software
  • Lenovo SR650 servere

Om Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brande Kommune er en midtjysk kommune med knap 42.000 indbyggere. Kommunen har et tydeligt DNA og en stærk erhvervsprofil. På den jyske hede er intet givet på forhånd, og det er et livsvilkår at tænke nyt og være opfindsom for at skabe resultater. Derfor ligger det i kommunens ånd at få idéer til at spire, løsninger til at gro og drømme til at blive til virkelighed. Dette smitter i høj grad af på erhvervslivet. I ti år har Ikast-Brande Kommune vundet førstepladsen i DI’s årlige kåring af Danmarks bedste kommunale erhvervsklima.

Ledige stillinger

Job

Vi søger en Account Manager

Nyhed

Region Sjælland og Komplex it indgår 4-årig aftale

Menu