Pernexus Systems kundecase

Styrket it-sikkerhed og frigørelse af værdifulde ressourcer

Pernexus: PaaS styrker sikkerheden og frigør værdifulde udviklingsressourcer

Udfordring: Opretholdelse af maksimal agilitet

Pernexus Systems ApS er en softwarevirksomhed med speciale i forsyningssektoren. Hovedproduktet er Entrepriseportalen til styring af byggeprojekter og -processer inden for kritisk infrastruktur. For at opretholde den nødvendige agilitet i en krævende sektor med høje sikkerhedsstandarder har Pernexus taget en strategisk beslutning om at være et udviklingshus, ikke et driftshus.

“Vi har skabt vækst og fået mange nye kunder, og det har udfordret os på to punkter,” forklarer udviklingschef Mette Leiholt. “Dels på kapaciteten og dels på omfanget af services. Derfor søgte vi en partner, som havde muskler og kunne tilbyde os mere end ren hosting. På den måde kunne vores it-arkitekt fokusere på at drive udviklingen i stedet for udstyret.”

 

Løsning: PaaS er ideelt til sektor med høje krav

Efter en grundig screening af markedet valgte Pernexus en PaaS-løsning fra Komplex it. Startskuddet var en grundig analyse udført af Komplex it, der ikke alene skulle afdække det konkrete løsningsbehov, men også teste samarbejdsform og kompetencer.

Næste trin var udviklingen af det nødvendige setup, som rakte videre end hosting. Det blev aftalt, at PaaS-løsningen skulle omfatte ‘hele pakken’ med netværk, servercluster, firewall, storage og backup som fully managed services. Beslutningen blev taget og hele løsningen flyttet over i den første halvdel af 2020. Komplex it har siden drevet alt op til operativsystemet.

”Løsningen afspejler, at selv om vores it-kompetencer er førende på øverste niveau, så ville det være dyrt og koste momentum, hvis vi selv skulle etablere en driftsafdeling af den kaliber,” siger Mette Leiholt. “Omkostningerne ville have været enorme, og det er slet ikke her, vi kan skabe værdi for vores kunder.”

"Løsningen afspejler, at selv om vores it-kompetencer er førende på øverste niveau, så ville det være dyrt og koste momentum, hvis vi selv skulle etablere en driftsafdeling af den kaliber."

Mette Leiholt, Udviklingschef, Pernexus Systems ApS

Resultat: Forventningerne er mere end indfriet

PaaS-løsningen fra Komplex it har nu været i drift i over tre år. Samarbejdet er løbende blevet udvidet, og det dokumenterer, at forventningerne er mere end indfriet. Senest er sikkerheden  blevet en del af den pakke, som Pernexus har ‘uddelegeret’ til Komplex it – det inkluderer blandt meget andet sårbarhedsscanninger, sikkerhedstest og SIEM-as-a-Service.

Udviklingschef Mette Leiholt fra Pernexus Systems opsummerer;

  • Vi har fået frigjort værdifulde it-ressourcer til udviklingsopgaver
  • Vores agilitet er øget i forhold til implementering af kundeønsker
  • Driftsrapporter og møder efter behov giver overblik og ro i maven
  • Begge parter er indstillet på et langvarigt, strategisk samarbejde

”Det tætte partnerskab har bevist sit værd, og Komplex it er ærlige og reelle i deres rådgivning. Ud over PaaS-tjenesterne har vi i øvrigt aftalt en klippekortordning, så vores folk altid kan trække på kompetencerne hos Komplex it,” oplyser Mette Leiholt og slutter: ”Som specialist inden for løsninger til forsyningsbranchen er vi vant til at tænke målrettet og meget langsigtet. Det er de samme kvaliteter, vi oplever med PaaS-platformen fra Komplex it.”

“Som specialist inden for løsninger til forsyningsbranchen er vi vant til at tænke målrettet og meget langsigtet. Det er de samme kvaliteter, vi oplever med PaaS-platformen fra Komplex it.”

Mette Leiholt, Udviklingschef, Pernexus Systems ApS

 

Læs om Platform-as-a-Service

Om Pernexus Systems ApS

Pernexus Systems ApS er en dansk softwarevirksomhed, der gennem 20 år har arbejdet med forsyningsbranchen. Virksomheden har et indgående kendskab til de processer og problemstillinger inden for byggeprojekter, hvor der skal nedgraves kabler eller rør. Pernexus Systems har udviklet hovedproduktet Entrepriseportalen efter principperne om Software as a Service (SaaS) og bruger SCRUM-modellen til at sikre kvalitet i sine løsninger. Målet er færre udgifter til gravearbejder og færre udgifter på efterfølgende vedligeholdelse af den kritiske infrastruktur. Læs mere på pernexus.com

 

Powered by IBM FlashSystems

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

TechMeetUp: Open source-alternativer til VMware

Menu