AAK kundecase

Mere hukommelse, mere performance, mere power i SAP HANA Database

AKK - IBM Power og SAP HANA

Udfordring: Behov for mere hukommelse

AAK’s centrale it-systemer drives alle fra det danske selskab i Aarhus. SAP er et af de største systemer i AAK, og med flere applikationer og flere data, der skal håndteres effektivt og hurtigt, havde AAK behov for en ny serverplatform med endnu mere hukommelse. Den eksisterende x86-arkitektur gav begrænsninger i forhold til hukommelse per CPU og antal applikationer, som AAK kunne køre på SAP-platformen.

 

Løsning: Mere power

Løsningen er – kort og godt – mere serverpower. Med IBMs Power-platform har AAK fået en mere intelligent måde at drive SAP på – og i et miljø, der er specifikt bygget til HANA-systemer. Løsningen kører lokalt i AAK’s eget datacenter i Danmark. Ni servere med tilsammen 28 processorer er reduceret til fire Power-servere med fire processorer hver.

 

Resultat: En hurtigere, mere stabil og intelligent platform uden nedetid 

”Power-platformen er ikke alene hurtigere, mere effektiv og mere stabil. Arkitekturen er mere intelligent, og vi kan reparere og opgradere noget eller flytte rundt på serverkapaciteten, selv når systemet er i drift. Det betyder, at vi ikke har nedetid overhovedet,” siger Jóhann MW Einarsson, IT Infrastructure Manager i AAK A/S.

Fordelene med IBM Power er:

 • Understøttelse af SAP S/4HANA
  Designet til at afvikle store datatunge opgaver virtuelt med ekstrem høj performance og pålidelighed
 • Ingen nedetid
  Tildele flere RAM og processorer eller reparere og vedligeholde, mens serverne er i drift
 • Færre softwarelicenser
  Færre, men stærkere processorer – fra 28 til otte i alt
 • Hurtigere processer
  Platformen afvikler opgaver ca. 25% hurtigere end tidligere

IBM Power

”Power-platformen er ikke alene hurtigere, mere effektiv og mere stabil. Arkitekturen er mere intelligent, og vi kan reparere og opgradere noget eller flytte rundt på serverkapaciteten, selv når systemet er i drift. Det betyder, at vi ikke har nedetid overhovedet"

Jóhann MW Einarsson, IT Infrastructure Manager i AAK

It-infrastrukturanalyse

Samarbejdet med Komplex it

”Vi har samarbejdet med Komplex it i mange år. Først var det på service og support, for de har en rigtig god support og har hjulpet os meget gennem årene. I de senere år er Komplex it blevet vores tætte rådgiver og partner. De har rådgivet os om IBM Power-platformen og hjulpet os gennem det hele – og det skal de have stor ros for. De har forskellige specialister i huset, som er rigtigt gode til specifikke ting, herunder Power. De har lært os alt – for vi kendte intet til Power, da vi startede projektet,” siger Jóhann MW Einarsson.

Læs mere om vores it-specialister

Rådgivning

Komplex it har rådgivet os om IBM Power-platformen og hjulpet os gennem det hele – og det skal de have stor ros for. De har lært os alt – for vi kendte intet til Power, da vi startede projektet.

Jóhann MW Einarsson, IT Infrastructure Manager i AAK

Om AAK

Aarhus Palmekærnefabrik, der blev stiftet for over 150 år siden, har overlevet verdenskrige, krisetider og pandemier. Virksomheden, der i dag hedder AAK (en fusion mellem Aarhus United og Karlshamn), er verdens førende selskab inden for vegetabilske olier og specialfedtstoffer med 4000 medarbejdere globalt, salg i mere end 100 lande og en omsætning på 25 mia. DKK. AAK beskæftiger over 400.000 kvinder i Afrika. Det vigtigste produkt er sheaolie, som anvendes i chokolade, fødevarer, kosmetik og hudplejeprodukter. Produktionen kører i døgndrift 24/7, 365 dage om året, og virksomheden er i vækst. Læs mere på www.aak.com

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

Drop VPN - brug Privileged Remote Access

Menu