Tips til at nedbringe dit co2-aftryk

Sådan får du grønnere it

Skal it bidrage til et plus i dit grønne regnskab? Bliver innovation i din organisation holdt tilbage af teknologisk gæld? Her er tips til at nedbringe dit CO2-aftryk.

Grøn it er godt for klimaet og din bundlinje

Mange virksomheder og offentlige organisationer oplever et krydspres i disse år. Den digitale og den grønne omstilling skal helst gå hånd i hånd, men hvis man er tynget af gamle investeringer og teknologisk gæld, kan det være svært at bruge digitale tiltag til at skabe grønne fremskridt.

Resultatet er, at den bæredygtige it er kommet i fokus, fordi den rummer nøglen til fremdrift på den grønne dagsorden på den ene side, og på den anden side ofte kan være en miljø- og klimasynder, hvis ikke man har en klar strategi på området. Hos Komplex it ønsker vi at tage denne udfordring op.

"Det giver god, grøn mening at skifte teknologisk spor og at implementere de nye generationer af ressourcebesparende løsninger – med en finans- og forbrugsmodel, der bevarer handlefriheden."

Mads Andersen, Account Manager, Komplex it

Strøm til 50.000 hjem

Det er velkendt, at mængden af data vokser eksplosivt, og at den udvikling blot vil eskalere i de kommende år og årtier. Behovet for storage er derfor eksploderet, og både lokale og fælles datacentre er har i dén grad haft vokseværk. Et stort datacenter kan have samme strømforbrug som 50.000 hjem, og det kalder på handling.

 

Før du vælger storage

Er du og din organisation på udkig efter grøn storageteknologi, er der nogle ting, der er værd at kontrollere, før beslutningen bliver taget. Der kan være store gevinster at hente ved at tænke bæredygtigt. Her er en tjekliste for energieffektiv storage, og hvad du skal overveje, før du vælger grøn storageteknologi.

Prioritering af dine data

Et nærliggende sted, hvor der kan tænkes både bæredygtigt og økonomisk er inden for prioritering af data. Måske kan en meget stor del af organisationens data komme på fjernlager i form af billig storage, fordi den sjældent skal bruges. Iflg. en IBM-rapport* bliver 60 procent af al den data, du gemmer, sjældent eller aldrig tilgået. Hvis det er tilfældet, kan du reducere udledninger og sænke omkostningerne med prisbillig storage, hvor tilgængeligheden ikke er afgørende.

*Breakdown of the CO2e and Other Positive Sustainability Impacts of IBM Physical Tape Products: The Product Life Cycle

5 tips til at nedbringe dit storage-CO2-udslipNedbring dit CO2 aftryk med disse 5 tips

Vi har samlet fem tiltag, der kan hjælpe dig på vej mod den grønne omstilling.

Bæredygtigt partnerskab

Komplex it bygger på langvarige relationer. Det gælder relationer til vores kunder, men også til en række strategiske samarbejdspartnere – ikke mindst IBM. Vi deler samme vision om udbredelsen af grøn og bæredygtig it, og IBM er langt fremme i udviklingen af blandt andet grøn storageteknologi.

Softwaredefineret storage
Med softwaredefineret storage som IBM Spectrum Virtualize, kan du udnytte og optimere dit eksisterende storage ved at virtualisere på tværs af storagesystemer og den hybride sky. Alt sammen for at forlænge levetiden af eksisterende hardware og reducere dit CO2-aftryk.

 

Bedre udnyttelse af eksisterende storage systemer

Få lagret mere data på samme plads.

Forlæng levetiden på eksisterende storage

– med nye funktioner for både onprem og cloud storage

Minimér ressourceforbruget

– og minimér strømforbruget og footprint

Kontakt os. Vi taler grønt.

Mads Andersen, Komplex it

Har du sat kursen mod et grønnere og mere bæredygtigt it-landskab, hjælper vi dig gerne med at navigere sikkert derhen. Det er vores mission at gøre det komplekse enkelt, og vi bygger gerne bro, så du hurtigere når dine strategisk miljø- og klimamål.

Skriv, ring eller udfyld formularen herunder, så hører du fra Mads Andersen inden for få dage.

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

Drop VPN - brug Privileged Remote Access

Menu