Migrering til Microsoft 365

Migrering til Microsoft 365

Flere og flere virksomheder flytter deres data til Microsoft 365 – og med god grund. Det giver nemlig virksomheder betydelige fordele: høj sikkerhed, større skalerbarhed, forbrugsafregning og altid adgang til data uanset hvor du er.

Mange har stadig exchange servere, filservere og endpoint management on-premise. Det kan have sine fordele, men kræver også kompetencer, vedligeholdelse og tid, hvilket i sidste ende kan have betydelige omkostninger.

Micorosoft 365 (M365) er en cloudbaseret SaaS-løsning, som bl.a. indeholder Exchange Online, Onedrive, Teams, Sharepoint Online, avanceret sikkerhed og meget mere. Microsoft sørger for at holde hele M365 ajour med de nyeste sikkerhedsopdateringer, så du har minimalt vedligeholdelsesarbejde.

 

Hvilke data skal migreres?

Det kan være en større og kompleks opgave at migrere data til M365. Der er typisk tale om store datamængder, og migreringen skal gøres på den rigtige måde og i den rigtige rækkefølge, så man bl.a. minimerer nedetiden på sit nuværende miljø. Typisk er det ikke kun filer, der skal flyttes, men også tredjepartssystemer. Skal applikationer og legacysystemer også flyttes i skyen, er Microsoft Azure en oplagt løsning.

Vi kan rådgive dig i processen eller gøre det for dig, så du ikke bekymre dig eller bruge tid på at sætte dig ind i en kompliceret opgave som denne. Vi har it-specialister med rette kompetencer og kan hjælpe der, hvor du har mest brug for det. Det er helt op til dig.

Du skal være opmærksom på, at der ikke er indbygget backup i M365-løsninger. Undgå datatab med en backup, der sikrer du altid kan gendanne dine vigtige data i tilfælde af utilsigtet sletning, cybercrime eller lign.

 

Migreringsprocessen

Det er vigtigt for os at levere solid rådgivning i forhold til de opgaver, vi løser for dig som kunde. Det betyder, at vi tænker pris, sikkerhed, driftstabilitet og funktionalitet ind i vores anbefalinger. Hver gang. Og selvom projekterne er meget forskellige, er der nogle grundaspekter der altid skal overvejes. Derfor tager vi udgangspunkt i denne proces:

 

1. Analyse
  • Analyse af det eksisterende miljø, så vi sikrer at holde udgifterne nede ved kun at migrere data, der har værdi for dig.
  • Undersøgelse af mulige løsninger og evaluering af dem med hensyn til pris, funktionalitet, sikkerhed m. fl.
  • Datasikkerhed tænkes ind i migreringsforløbet såvel som den endelige løsning vi migrerer til, så du kan få ro i maven.

 

2. Planlægning
  • Hvis migreringen indeholder nedetid, sørger vi for at planlægge ændringerne på tidspunkter, hvor det forstyrrer din forretning mindst muligt.
  • Vi tager højde for at noget uforudset kan ske, og stiller beredskab til at håndtere dette.
  • Udarbejdelse af fallback-planer for alle kritiske skridt i migreringen.

 

3. Gennemførelse
  • Når du har en it-specialist fra Komplex it til at udføre opgaven, er det med hele holdet bag sig. Vi dækker et bredt kompetenceområde og det betyder, at vi kan klare eventuelle udfordringer der måtte opstå undervejs.
  • Hvis projektets omfang kræver en projektleder til at holde sammen på trådende, stiller vi den ressource til rådighed også.

 

 4. Evaluering
  • Efter fuldførelse af migreringsprojektet evaluerer vi sammen med dig, og sikrer, at du ikke bliver efterladt med løse ender.
  • Vi står altid på mål for at indfri de forventninger, vi har skabt til opgaven, og vi løber ikke fra vores løfter.

 

Skal vores M365-specialister hjælpe dig?

Frederik Hemmingsen, Komplex it

Vi sørger for, at du kommer sikkert i mål, og vi planlægger det hele meget nøje med dig. Kontakt Frederik for en uforpligtende snak eller udfyld formularen herunder og vi kontakter dig.

 

 

Jobopslag

Kom og arbejd sammen med os. Vi har lige nu ledige stillinger.

Nyhed

TechMeetUp: Open source-alternativer til VMware

Menu